Monday, April 11, 2011

Michigan Studenter åker till Helsingborg

Andrew Marcelle

Resan till HelsingborgHelsingborg ligger i södra Sverige i Skåne. Det är Sveriges närmaste stad till Danmark eftersom det ligger vid kusten. Cirka 96,000 personer bor i staden och det är populär för turister for att den ligger vid kusten och är en vacker stad. Studenter i Svenska klassen reste till Sverige för sportlov och hade en fantastisk tid. De åkte till Helsingborg varje dag för att träffa varandra och de gjorde många roliga aktiviteter i staden under dagen och på kvällarna.

Eleverna sade att byggnaderna såg gamla ut och de var korrekta för att Helsingborg grundades i 1085 så den är 926 år gammal. Helsingborg är gammal men de tyckte att arkitekturen var fin. Studenterna tog två tours runt staden och såg många saker. De såg hamnen, rådhuset, Dunkers kulturhus, och Kärnan. Dunkers kulturhus är ett museum som ligger vid vattnet. Museet har mycket unik arkitektur och har en konsertsal, en teater, en musikskola, och en restaurang. Kärnan är en dansk fästning från medeltiden. Det vanns av Sverige år 1679. Karl XI av Sverige förstörde mycket av fästningen men det var fastställts år 1893 av en svensk ingenjör och affärsman som hette Oscar Ferdinand Trapp. Hollys favorit del av resan var när hon gick till toppen på kvällen och såg hela staden och Helsingör. Helsingör är den Danska staden över vattnet. Tylers favoritdel av resan var när de tittade på ett band i en soppteater och åt lunch i restaurangen.

Vädret i Helsingborg var okej hela veckan och det var bra för att eleverna promenerade mycket. Det snöde inte och det var inte så kallt. Alla sa att det var bra att gå runt Kullagatan. Kullagatan är den största huvudgatan i staden och det har många bra affärer. Studenterna gick i många butiker men många saker var mycket dyrt. Nick köpte en penna och två böcker. Megan köpte kaffe och vykort.

På natten fanns det många fester och klubbar att åka till. De åkte till Tivoli Klubb som hade tre dansrum, ett med europisk musik, en andra med amerikansk rap, och det tredje rummet hade 60’s rock and roll. De åkte också till en bar som hette Lila Helvetet, Kalle’s Zoo Bar, och Temple Bar. Det var svårt att dricka mycket i klubbarna for att drycker inte var billiga. De behövde köpa och dricka alkohol innan de gick till klubbarna på andra platser. Alla trodde att dryckerna var för dyra men musiken var bättre. De älskade svensk klubb musik för att det var snabbare och roligare än den musik som spelas i amerikanska klubbar.

Resan till Helsingborg var jättekul och jag är ledsen att jag inte åkte med.

No comments:

Post a Comment