Tuesday, April 12, 2011

Hus och Lägenheter

Helsingborg, Sverige. Studenter från Michigan som studerar svenska besökte Helsingborg över sportlovet. De reste under en vecka med Johanna Eriksson. De besökte Köpenhamn och Lund också. Studenterna jämförde svenska och amerikanska hus och lägenheter.

Svenska Hus

Typiska svensk hus är moderna och enkla. Det finns en hel del öppna ytor och ljusa färger. De flesta hus har konstverk på väggarna eller detaljera arkitektur. Hollys lägenhet hade det och var modern med trägolv och vita väggar. De flesta studenter sade att möbler såg ut som det kom från IKEA eftersom det är modern och ljusa färger. Nicks hus hade möbler som var jättefina och betydde något speciellt för familjen. Andra speciellt säk var en riddarrustning som var i kontoret på Tylers hus. Också Collins hus var jättestort med två vardagsrum, ett rum på vinden och en bastu. Jag tycker att fler amerikanska hus skulle ha bastu.


Utanför Hemmet

Typiska svensk hus är röda eller av tegel. Min pappa bygge mitt hus av tegel och rött trä eftersom han ville ett svenskt hus. Holly hus var av tegel med kolumner och ett torn. Nicks var likartat och också av tegel. Nick sade att lägenheter var i kompakta tomter i staden. Det kallades radhus. Tyler hade en annan situation eftersom bor han inte i staden. Tyler bodde en timme från Helsingborg och fick åka buss in till staden.

Skillnader mellan Sverige och USA

Alla studenter sade att Sveriges hus var mer moderna, enkla, och rena. Det är mysigt och konstnärligt. Meghan sade att badrum inte har golvavdelare mellan badkar och resten av rummet. Det är konstigt. Hollys svenska student bor ensam i en lägenhet. I USA är inte tillåten förrän man är arton.

No comments:

Post a Comment