Tuesday, April 19, 2011

Hipsters?!

Vi pratade jättemycket om hipsters med ni i Sverige, men jag tror att vi alla kunde använda en närmare titt på den här konstigt fenomen för att se vem dessa konstiga människor faktiskt är. Den här ska vara en mycket bred översikt av hipster kultur – det finns många skillnader inom hipster kultur och det är svårt att exakt definiera en subkultur med precision – men jag ska försöka att prata om de viktigaste punkterna.

Översikt

Ordet ’hipster’ kommer från 1940-talet och hänvisade till ungdomar som lyssnade på Jazz musik och tog massor av droger. De var som ’beatniks’ som Jack Kerouac eller Alan Ginsberg. I 1990-talet kom ordet att användas på ett annat sätt. Det var nu används för att beskriva mellersta och över klassen ungdomar som hade en alternativ kultur, särskilt med ‘indie’ musik och filmer. Deras alternativa livsstil centrerad kring projicera idén att ‘de bryr sig inte.’ Den här idé är intressant eftersom hipsters måste göra så mycket för att vara en hipster. Typiska hipster aktiviteter är att prata om obskyr musik och filmer, äter organiska och lokala vegetarisk mat, dricker PBR (en amerikansk öl), röker cigaretter, och ridning cyklar.

Mode

Kanske det enklaste sättet att identifiera en hipster är av deras kläder och mode. Här kommer jag att lista några exempel.

Den V-Neck T-Shirt; desto djupare V, desto mer icke-konformistiska.

Skägg är ett utmärkt sätt att sända till alla hur mycket du inte bryr dig.

En trevlig ironisk mustasch är en stor komplimang till skägg.

Man kan också bara bär några löjliga skit om uppmärksamhet.

Alla typer av motkultur trender är också acceptabla, som tatueringar och piercingar.


Som jag sa, den här är bara en lite om hipster mode. Det finns många variationer på hipster formeln, och om ni är intresserade eller ni vill bara se mer av ett löjligt del av amerikansk kultur, man kan gå till http://www.lookatthisfuckinghipster.com och försöka mycket svårt att inte skratta och inte att hata amerikansk kultur! Om ni har några fler frågor om hipsters eller Amerikansk kultur, fråga dem i detta inlägg!

No comments:

Post a Comment