Sunday, April 3, 2011

Campeon och Typiska Svenska Skolar


Jag pratade med flera av studenterna i våra klass om Campeon i Helsingborg, Sverige. För att få veta om hur gymnasiet i Sverige är olika från gymnasiet i Amerika.

År och Terminer

Först, var det interessant att de bara hade tre år av gymnasium, när har vi fyra, i Amerika. Varje termin tar de kanske tio klasser. För mej, låter det väldigt svårt, men eleverna på Campeon är jätte smarta, så jag tänker det är okej. Du måste ha höga betyg för att gå till Campeon, så alla studenterna är ganska bra.

Hur Skolan Ser Ut

Byggnaden är i staden nära en pub. Våra studenter från University of Michigan tyckte det var jätteroligt att åka till gymnasiet bredvid en pub. Det var bredvid affärer och butiker och över ett gym, också. Skolan var "mycket lång och modern” säger Britta. Det fanns marmortrappor och trägolv och murgröna växte på byggnaden. Britta sade också att det fanns akvarier i skolan, som jag tycker är jättekul. De hade många rum med soffor och kaffemaskiner och det var mycket informell och välkomnande, säger alla elever.

Klassar

Klassar börjar på morgonen klockan 8 och det tar slut på eftermiddag klockan 3. Det är ganska likt Amerika. Varje student tar lunch i staden med en credit bok från skolan. De får pengar i det här credit bok för att köpa mat på restauranger i Helsingborg. Det är kanske därför all säger att det älskar skolan, för att varje lunch blir så spännande.

Jag pratade med Meghan, hon sade att eleverna i Sverige tyckte om deras lärare mer än eleverna i Amerika. Hon sade att det var mera respekt melan lärare och elever och alla tyckte att lärarna var jättesnälla. Om meghan kunde välja, skulle hon gå till Campeon för gymnasiet.

Men nu är vi alla på universitet och det är lite sent. De är sexton när det börjar gymnasien och nitton när de slutar skolan. Nick sade att de promenerar till skolan och åker bus, eller tåg om de bor utanför staden.

Kommer de att gå på universitetet?

När de slutar gymnasiet, är det inte precis som i Amerika. Det finns inte så starkt tryck att gå till universitet så snabb som i Amerika. Många väntar ett år och åker någonstans. Många vill åka till Australien eller Asien först. De vet inte riktig vad de ville göra efter gymnasiet, men efter ett eller två år på en annan plats, kommer de tillbaka till Sverige eller kanske till Amerika för att gå på Universitet.

No comments:

Post a Comment