Thursday, March 31, 2011

Resan till LundJag intervjuade studenterna om resan till Lund. Det är en trettio minuters tågresa från Helsingborg till Lund. Lund är en medelstor gammal stad som ligger på den södra Sverige. Staden är känd för att ha Lunds universitet som är det största och mest prestigefyllda universitet i Sverige. Studenterna sade att staden ser ut mycket som Ann Arbor men äldre. Holly gillar staden eftersom det finns många blommor och träd.

Gatorna är mycket smala och byggnaderna är mycket gamla och vackra. Tylers favorit byggnaden var den gamla domkyrkan som hade en enorm astrologisk klocka. De nämnde alla en galen man som demonstrerade för en konspiration om mordet på Sveriges statsminister som hände för tjugofem år sedan. Alla på Campus känner till picketer och de flesta människor ta inte notis om honom längre. Brittas favorit sak om Lund var kryptan under domkyrkan och saluhallen. Där älskade Britta också få kaffe och äta en fisksoppa till lunch. Hon tycker om ett annat museum som hade en ton av skallar i den . Holly tyckte att både skallar och fisksoppa var läskigt. Collin sa att deras Union är mycket bättre än vår men deras bibliotek är inte så bra trots att det ser gammalt och fint ut från utsidan. Nicks favoritplats var Medeltidsmuseum där de såg gamla mynt och andra artefakter. De klagade alla på klättra upp sex trappor för att gå till romänska institutionen. De klagade också över bristen på badrum.

På fem eller sex timmar i Lund kunde man inte utforska hela staden, men de flesta eleverna tyckte om att resa till Lund. De sa att de egentligen inte behövde prata mycket svenska där men det var bra att höra slang som asåå som är som umm. De kände Lund skulle ha varit en bra plats att bo.

No comments:

Post a Comment