Thursday, March 31, 2011

Hash BashPå helgen ska det vara Hash Bash i Ann Arbor. Hash Bash är ett årligt evenemang den första lördagen i april. Det började när en poet som heter John Sinclair greps för att han hade två marijuanacigaretter. Han dömdes till tio års fängelse i 1969 och människor protesterade. Det var en stor demonstration i 1971 som kalles för "Free John Now Rally" i Ann Arbor och många berömda personer som John Lennon, Yoko Ono, David Peel, Stevie Wonder, Phil Ochs, Pete Seeger, Archie Shepp, Roswell Rudd, Allen Ginsberg, Abbie Hoffman, Rennie Davis, David Dellinger, Jerry Rubin, och Bobby Seale var där.

Tre dagar efter demonstrationen var Sinclair släpptes från fängelset när Michigan Supreme Court bestämde att Michigans marijuana lagar var grundlagsstridig. Dessa händelser har inspirerat inrättandet av Ann Arbor årliga pro-legalisering Hash Bash rally.

Under Hash Bash många manniskor går till
centrum av stan och lyssnar på offentliga talare och live musik. Det finns också mycket civil olydnad när manniskor röker marijuana. Det är många studenter som går ditt men det är också många gamla hippies. Det finns även några professorer som går också.

Efter Hash Bash de flesta människor går till Monroe Street Fair. Där kan de köpa paraphernalia och kannabis.


No comments:

Post a Comment